Îngrijirea după operația de augmentare a sânilor

O îngrijire postoperatorie bună poate face diferența dintre o vindecare rapidă și fără incidente și una cu multe complicații neașteptate. Din acest motiv, în primele zile după operația de mărire a sânilor, recomandăm pacienților să urmeze instrucțiunile specifice date de medic, astfel încât să-și îmbunătățească șansele de a avea o recuperare liniștită.

Pentru a vă reduce șansele de complicații în zilele premergătoare intervenției chirurgicale, citiți și urmați cu atenție instrucțiunile de mai jos.

Îngrijirea postoperatorie pentru augmentarea sânilor ar trebui să se concentreze pe odihnă, relaxare și răsfăț. Pentru primele 24 până la 48 de ore, ar trebui să aranjați și pentru ajutor de la un membru al familiei sau un prieten. 

Procedura este de obicei efectuată cu pacientul sub anestezie generală, în regim de ambulator. Odată ce anestezia începe să dispară, unii pacienți pot prezenta greață și vărsături. Ca parte a îngrijirii postoperatorii, veți primi o rețetă pentru medicamente anti-greață, care pot fi luate o dată la șase ore pentru a controla simptomele în primele în primele ore după operație.

Odată ce anestezia dispare, este posibil să începeți să simțiți dureri în jurul zonei chirurgicale, pe măsură ce corpul dumneavoastră începe să se vindece. Pentru a rămâne cât mai confortabil posibil, veți primi o rețetă pentru medicamente de durere. Cu toate acestea, pentru o îngrijire optimă, recomandăm pacienților să încerce să-și gestioneze durerea cu comprese reci și medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofenul sau ibuprofenul. Dacă acestea nu oferă o ușurare adecvată, ar trebui să luați doza minimă de medicamente pentru durere pe bază de rețetă, necesară pentru a vă ameliora simptomele.

În timpul îngrijirii postoperatorii, nu uitați să nu beți alcool sau să conduceți în timp ce luați medicamente pentru durere, deoarece vă pot face să vă simțiți somnolent sau amețit, ca să nu mai spun că vă pot afecta ficatul. Utilizarea medicamentelor pentru durere pentru o perioadă îndelungată poate provoca, de asemenea, constipație. Nu luați produse care conțin aspirină, deoarece aspirina subțiază sângele, interferează cu coagularea sângelui și poate încetini procesul de vindecare.

Pentru durerile musculare și crampe, îngrijirea postoperatorie va include o rețetă pentru un relaxant muscular care poate ameliora disconfortul muscular, în special la nivelul spatelui, gâtului, pieptului sau umerilor. Dacă luați medicamente pentru durere, așteptați cel puțin o oră după ce le luați înainte de a lua relaxantul muscular. Acest lucru va ajuta la reducerea oricărei somnolențe sau dezorientare pe care o puteți experimenta. Nu conduceți vehicule și nu beți alcool în timp ce luați acest medicament. 

Veți primi și un antibiotic pe bază de rețetă pentru a preveni infecția la sau în jurul sitului chirurgical.

Ar trebui să încercați să stați în picioare și să vă plimbați până în ziua intervenției chirurgicale – acest lucru ajută la prevenirea cheagurilor de sânge. După operație aveți voie să faceți aceleași activități în primele zile. De asemenea, ar trebui să restricționați mișcările brațelor. În plus, nu veți avea voie să ridicați obiecte mai grele de cinci kilograme, așa că, dacă aveți copii mici, este imperativ să aveți pe cineva care să vă ajute să îndepliniți sarcinile din casă. 

Până la sfârșitul săptămânii, mulți pacienți care și-au urmat îndeaproape instrucțiunile postoperatorii pot reveni la activitățile de zi cu zi sau la muncă, atâta timp cât munca lor nu necesită ridicare sau activitate fizică intensă. 

Numai chirurgul dumneavoastră vă poate acorda permisiunea de a relua exercițiile, așa că așteptați acordul lui înainte de a face acest lucru. 

Pentru o vindecare optimă, veți fi instruit să dormiți pe spate, nu pe stomac sau pe lateral, timp de mai multe săptămâni. 

Îngrijirea dumneavoastră va include, de asemenea, instrucțiuni despre îmbăiere, manipularea pansamentelor și purtarea sutienelor chirurgicale. În a doua zi după operație, puteți îndepărta bandajul, dar nu și bandajele steri-strip de-a lungul inciziei. În acest moment puteți face duș, uscând cu atenție bandajele. Nu vor fi permise îmbăierea, căzile cu hidromasaj sau înotul timp de multe săptămâni. În timpul recuperării, veți purta un sutien special de compresie, conceput pentru a vă susține implanturile și pentru a ajuta vindecarea.

Despre alte metode de remodelare corporală te poți informa în articolul acesta:

https://grestetica.ro/blog/cum-functineaza-tehnica-brazilian-butt-lift/