Nu intotdeauna ne putem lua concediu pentru a ne reincarca bateriile, insa simtim nevoia de relaxare, de a rupe rutina si ritmul zilnic si de a petrece un weekend intr-un mod inedit, care sa ne ofere relaxarea necesara si un bun tonus pentru inca o saptamana de munca.

Putem petrece astfel de wekenduri in locatii apropiate de Bucuresti, fara a fi necesar sa stam pe drum prea mult timp. Iata cateva locatii in care poti petrece un weekend inedit aproape de Bucuresti.

Therme – un paradis acvatic

Palmierii din Therme

Atunci cand vrei sa petreci un weekend relaxant la mare fara a sta blocat ore intregi in traficul din drumul spre litoral, poti alege sa mergi la Therme. La doar cativa kilometri de Bucuresti, Therme iti ofera piscine acoperite si piscine in aer liber, zone de joaca cu tobogane, locuri de joaca pentru copii, zone de relaxare pentru adulti si evenimente tematice organizate periodic. Apa termala folosita are intotdeauna temperatura perfecta, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta capriciilor vremii care ar putea sa iti strice weekendul.

Ferma Cocosul Rosu

Atunci cand vrei sa petreci un weekend in natura alaturi de familie, iar copiii tai sa se joace linistiti, ferma Cocosul Rosu este locatia perfecta. Preparate culinare traditionale, realizate din ingrediente naturale din ferma proprie, locuri de joaca pentru copii, plimbari cu caruta in natura pana la casa batraneasca din mosie sunt doar cateva dintre atractiile acestei ferme. In plus, poti hrani animalele alaturi de copii sau poti alerga puisorii de gaina care se plimba nestingheriti prin ferma.

Comuna Belciugatele

Daca esti pasionat de pescuit si vrei sa petreci un wekend in natura in care fetele sa se poata relaxa la aer curat si sa se bucure de un peisaj spectaculos iar voi sa aveti parte de o partida de pescuit pe cinste, la numai 20 de km de Bucuresti se afla comuna Belciugatele care este vizitata de foarte multi turisti tocmai pe aceste considerente. In zona, veti gasi si cateva restaurante cu preparate traditionale delicioase daca nu vreti sa optati pentru un picnic in natura.

Parcul de la Comana

Atunci cand aveti dispozitie pentru un weekend aventuros in natura, la aproape 40 de km de bucuresti se afla parcul natural Comana. Accesul cu autoturismele a fost interzis, astfel ca puteti profita de ocazie pentru o plimbare relaxanta cu bicicletele. In plus, tot aici vei gasi si parcul de aventura, unde poti experimenta, impreuna cu copiii, senzatii extreme.

Targoviste

Daca vrei un weekend cu accente istorice, la 80 de km de Bucuresti poti vizita orasul Targoviste. Fosta capitala a Romaniei si oras cu incarcatura istorica si in perioada revolutiei, la Targoviste poti vizita ruinele Curtii Domnesti, Manastirea Dealu si aleea pe care au fost executati la revolutie sotii Ceausescu. Este un oras mic si primitor, care iti ofera o adevarata lectie despre diferite perioade istorice pe care le-a traversat Romania, unitati de cazare si masa primitoare si o vedere spectaculoasa asupra orasului de pe dealul pe care a fost construita manastirea cu acelasi nume.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *