Principalul rol al ochelarilor de soare este acela de a proteja ochii de radiatiile ultraviolete, care sunt foarte nocive si pot cauza in timp numeroase afectiuni oculare.  De asemenea, ochelarii de soare mai au rolul de a proteja de praf sau diverse particule care pot intra in ochi la fiecare adiere a vantului.

   De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi o pereche de ochelari?

Ochelari de soare trendy

  Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi o pereche de ochelari, este sa ai grija ca acestia sa ofere protectie ultravioleta,  sa aiba lentile de calitate foarte buna, astfel incat sa se vada foarte clar prin ele, dar si sa fie foarte rezistente.

Cel mai important aspect de care se tine cont atunci cand se alege o pereche de ochelari, desi nu ar trebui, este insa felul in care arata, din punct de vedere estetic.

   Atunci cand se alege o pereche de ochelari dintr-un magazin care nu este de specialitate, trebuie stiut ca acestia pot fi foarte periculosi, datorita efectelor negative pe care le pot avea de-a lungul timpului.

  Desi ochelarii contrafacuti blocheaza lumina, datorita lentilelor inchise la culoare, acestia nu au filtrul de protectie UV, ceea ce in timp duce la acele efecte nocive asupra ochilor.

Atunci cand se alege o pereche de ochelari, trebuie avut grija ca acestia sa fie originali si de calitate, dar si sa corespunda normelor europene.

   Ochelarii de soare sunt potriviti pentru a fi purtati, atat vara, cat si iarna, deoarece zapada reflecta o lumina solara foarte intensa, insa nu trebuie exagerat, deoarece in timp se poate ajunge la varianta in care lumina va deranjeaza.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *