Ce poate fi mai racoritor si mai fresh dimineata decat un pahar de suc din fructe proapete? Nu exista nimic asemanator unui pahar de suc proaspat stors.

Indiferent de marca pe care o alegi, totusi, sucurile cumparate din magazin nu se compara, ca gust si calitate, cu cele proaspete. Tu ce preferi? 

Sa ai cateva notiuni de baza despre un storcator de fructe decent este un must-have pentru orice fan de bauturi din fructe proaspete.

Dar ce model sa alegi? Intri intr-un magazin si te vei confrunta cu o multitudine de storcatoare, fiecare cu caracteristici diferite care pot sau nu sa raspunda nevoilor tale.

Cel mai bun storcator – unul rapid sau unul lent?

Exista, dupa cum deja stii, doua tipuri de storcatoare. Cele doua tipuri se refera la metoda utilizata pentru extragerea fructelor si legumelor.

Storcatoarele prin centrifugare utilizeaza lame metalice, in timp ce cel de al doilea tip, preseaza fructele sau legumele cu o viteza mult mai lenta, sunt acele storcatoare cu melc, cu presare la rece sau numite si storcatoare prin masticare.

Exista argumente pro si contra pentru ambele metode. Unii oameni se ingrijoreaza de lamele din centrifuga care produc caldura, ceea ce ar putea distruge o parte din vitaminele din fructe si din legumele pe care le-a stors.

Storcator

Nu exista totusi dovezi concrete care sa confirme acest lucru, iar acestea isi fac treaba rapid si bine. In plus, este cel mai popular si cel mai ieftin.

Stoarcerea prin masticare este mai delicata si are rolul de a retine cat mai multe substante nutritive. Dezavantajul, evident, este viteza. 

Iata cateva caracteristici care trebuie luate in considerare inainte de a lua decizia finala de achizitie:

Simplitate

Daca doresti sa te bucuri de avantajele de sanatate din sucuri, pastrarea lor simpla este cea mai buna cale. Daca storcatorul are cateva parti simple si este usor de utilizat si curat, vei fi motivat sa il utilizati cat mai des.

Viteza

Storcatoarele prin masticare sunt lente ceea ce reprezinta un avantaj pentru sanatate, insa si unele modele de storcator prin centrigfugare vin cu viteze variabile, ceea ce iti permit sa cresti treptat viteza. 

Calitatea vitaminelor extrase

Sucurile obtinute prin masticare se considera a fi mai bune la extragerea si conservarea vitaminelor. Cu toate acestea, datorita duratei lungi de viata a storcatorului, se pot pierde substantele nutritive.

Eficienta

Faceti o investitie si doriti sa va asigurati ca un storcator este eficient in a face lucruri pe care le considerati importante. Daca este posibil, poti urmari o demonstratie live a storcatorului in actiune. 

Fiabilitate

Ia in considerare urmatoarele:

  • Calitatea pieselor: Calitatea pieselor si a materialelor utilizate reprezinta o dovada a fiabilitatii. Otelul inoxidabil depaseste performantele din plastic si este mai usor de curatat. 
  • Dimensiunea motorului: Este nevoie de putere, iar o dimensiune fiabila a motorului este de 1,1 cai putere (Hp) sau mai mare.

Zgomot

Unele masini de suc sunt extrem de puternice in timpul utilizarii. Zgomotul este o problema uriasa, mai ales, daca in casa exista copii mici. 

Garantie

Desi cele mai multe storcatoare vin cu o garantie de motor de sapte ani, unele branduri ofera zece ani sau chiar 15 ani de garantie care indica increderea producatorului in durabilitatea motorului.

Lasa-mi un comentariu, mai jos, daca folosesti un storcator si ce caracteristici au contat pentru tine cand l-ai cumparat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *